Elektrische fiets beste koop
"Gezond en milieuvriendelijk"
english flagelektrische fiets

Elektrische fiets Lithium ion-batterijen

lithium ion accuLithium-Ion batterijen zijn in de begin jaren ’90 geïntroduceerd op de markt en vertegenwoordigd een steeds groter groeiende groep binnen de batterijen- industrie. Lithium-Ion accus genereren energie, doordat Lithium ionen op en neer bewegen tussen beide polen. De anode van dit type batterij is gemaakt van Lithium ionen die worden opgelost in koolstof. Opvallend is dat, de cathode wordt gevormd door Lithium-Cobalt-oxide of Lithium-Manganese-oxide en de elektrolyt wordt door Lithium zout.

Oplaadbare Lithium-Ion batterijen zijn zeer licht en hebben een hoge energie dichtheid, wat hen uiterst geschikt maakt voor de fietsenindustrie, communicatie en computermarkt, ze worden ook toegepast in bijvoorbeeld laptops, gsm's en PDA’s. Ze hebben geen geheugeneffect, een lange levensduur en een uitstekende gelijkmatige ontlading.

Amerikaanse onderzoekers hebben nu een manier gevonden om lithium ion-batterijen in de toekomst nog lichter en kleiner te maken. Bovendien kan het nieuwe type accu sneller worden opgeladen. Het tijdschrift Nature weet tons te vertellen dat Amerikaanse onderzoekers er in zijn geslaagd de lithium ion-batterij te verbeteren, en dit is goed nieuws voor fietsen-industrie. Daarmee kan de accu, die in de toekomst veel gebruikt zal worden in de fiets-industrie, sneller opladen. Bovendien zal hij nog een stuk compacter en lichter worden.

De huidige batterijen kunnen al wel veel energie opslaan, maar ontladen maar langzaam. Bovendien duurt het nog te lang om de accu's weer op te laden. Door de nieuwe uitvinding kunnen de ionen gemakkelijker door de cellen van de batterij bewegen. De compositie van het basismateriaal is gewijzigd en het warmteproces bij de productie lichtjes veranderd. Volgens de onderzoekers kunnen de accu's nog lichter en kleiner worden omdat door dit proces minder materialen nodig zijn.

 


Elektrische fiets informatie


Accescoires


Laagste prijs

HELRA COMPACT


Rubrieken

elektrische fietsen online


Oplaadpunten Belgie

oplaad punte belgie


E-fietsen nieuws

De steeds groeiende populariteit van elektrische fietsen schudt de Europese fietsen industrie eindelijk wakker. Terwijl Duitsland nog veruit de grootste fietsnatie in Europa is, wordt het momenteel in aantal in termen van verkoop van e-fietsen overtroffen door de Benelux. Het reusachtige verschil in tarifering tussen een gewone fiets en een e-fiets is de reden achter deze verandering. Lees meer >>>