Er zijn diverse soorten elektrische fietsen.

De stadsfiets is nog steeds het meest populaire model maar ook andere type fietsen winnen aan populariteit. Zo heeft Sparta de Original-E 2014 Dames omafiets. De fiets ziet er precies zo uit als de traditionele zwarte omafiets alleen de accu zit verwerkt in de bagagedrager. De fiets heeft ook terugtraprem en kan tot 80 kilometer ondersteuning geven.

Mountainbikes.

Bijvoorbeeld Fietsenbouwer Cube heeft drie lijnen met elektrische mountainbikes: Hybride, Reaction Hybrid en Stereo Hybrid. De Hybride modellen zijn touring fietsen en van de beste mountainbikes is de Rection Hybrid SLT 29 met een Bosch motor en batterij. De fiets weegt slechts 18.5 kilo en heeft 10 versnellingen. De Reaction Hybrid Pro 29 is de goedkoopste elektrische mountainbike en topmodel is de Stereo Hybride 140 SL 27.5. Deze elektrische mountainbike heeft een Bosch Drive Unit Performance Cruise motor en Kevlar fietsbanden.

Kinderfietsen.

Met de Cube Acid 240 Hybrid brengt de kracht en veelzijdigheid van onze befaamde e-bikes binnen bereik van je kids. Je geeft ze daarmee een extra power-boost, zodat ze de volwassenen qua snelheid en afstand kunnen bijhouden. Ondanks de compactere afmetingen vind je op de Cube Acid 240 Hybrid dezelfde constructietechnieken en -kenmerken als op de grote Acid Hybrids, inclusief Bosch Active aandrijflijn met Purion display en een 400 WH accu voor lekker lang fietsen. De Suntour XCT JR voorvork strijkt oneffenheden glad, terwijl de soepel schakelende Shimano Acera 9-speed transmissie harmonieus het motorvermogen op het achterwiel overbrengt.

Pom levert ook producten en diensten voor kinderen met een lichamelijke beperking waaronder een aantal elektrische kinderfietsen. Model Easy bijvoorbeeld is leverbaar in 16 tot 26 inch, heeft 3 versnellingen en een terugtraprem. De Easy MB is een elektrische mountainbike voor kinderen met een extra lage instap. De accu van de fiets is verstopt in een bidon.

Transportfiets.

De transportfiets kenmerkt zich door de voordrager voorop de fiets. Vaak wordt op de voordrager een krat geplaatst zodat er een schooltas of boodschappen in kunnen worden vervoerd. De Sparta Mojo-e elektrische transportfiets heeft 7 versnellingen.

Nieuwe technologie.

De Sparta ION elektrische fietsen hebben een speciale trapkrachtsensor die registreert hoe hard men op de pedalen trapt. De computer zorgt er via de sensor voor dat er een aangepaste hoeveelheid energie naar de pedalen gaat. Trapt men harder omdat er een stevige tegenwind staat dan krijgt men een krachtige ondersteuning van de motor in het voorwiel. De fiets heeft 8 versnellingen.