Wat moet je weten over de high speed E-bike verzekering?

FIETSEN TOT 45 KM PER UUR

SPEEDBIKE

Een e-bike is een handige vervanger van een gewone fiets. Lange afstanden worden gemakkelijker overbrugd dankzij de elektrische ondersteuning, waarmee je tot 25 kilometer per uur gaat. Maar gaat zo’n regular e-bike niet hard genoeg? Dan is een high speed e-bike, ook wel speedbike genoemd, misschien wel iets voor jou! Met deze snelle fiets kun je snelheden behalen tot wel 45 km per uur.

WOON-WERKVERKEER MET EEN SPEEDBIKE

Een E-Speed fiets is met uitstek geschikt als vervanger voor de auto, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer. Wil jij snel op je werk zijn en sportief bezig zijn, zonder bezweet aan te komen op je werk? Dan is dit een ideaal vervoersmiddel! Nóg een voordeel: je staat nooit meer in de file!

SPEEDBIKES EN DE WETGEVING

Op dit moment gelden de regels voor snorfietsen ook voor E-Speed bikes. Om op een high speed e-bike te mogen rijden moet je minimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van een AM- of B-rijbewijs. Met een speed pedelec mag je maximaal 25 km per uur fietsen. Dit mag alleen op fietspaden en de speedbike moet WA verzekerd zijn. Daarnaast moet een speed pedelec net als een snorfiets voorzien zijn van een kentekenplaatje. Je kunt met een high speed e-bike sneller rijden dan het limiet voor snorfietsen. Het dragen van een helm op de speedbike is nog niet verplicht, maar wel aan te raden.

Vanaf 1 januari 2017 veranderen de Europese regels. Dan gelden de regels die ook gelden voor bromfietsen. Je hebt dan een kentekenplaatje nodig op je E-Speed fiets en je mag dan ook maximaal 45 kilometer per uur rijden. Er wordt op dit moment nog onderzoek gedaan over welke plek op de weg veilig en verantwoord is. Een integraalhelm of brommerhelm zal niet nodig zijn, een sportieve helm is al genoeg.