Fiets van het Jaar 2010 Koga Miyata E-Light

De van elektrische trapondersteuning voorziene fiets Koga Miyata E-Light is op de FietsVAK 2010 uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2010. Special Awards waren er voor de Gazelle Ultimate Excellent (hybridefiets) en de Giant Techno RS1 (stadsfiets). De vakjury – die werd bijgestaan door een publieksjury van de ANWB – viel het vooral op dat bijzonder veel aandacht is besteed aan de veiligheid van de fiets en fietser. De toegepaste fietsverlichting en remsystemen worden steeds geavanceerder. Nagenoeg alle fietsen in de verkiezing waren voorzien van voor- en achterverlichting uitgevoerd met moderne ledverlichting of naafdynamo. De traditionele banddynamo is bij kwaliteitsfietsen vrijwel geheel uit het beeld verdwenen.

De koga miyata E-Light is leverbaar vanaf juni

Hij is uiterst Licht, sportief, schoon, gezond onderweg. De nieuwe Koga E-Light komt tegemoet aan de wensen van jongere, sportief aangelegde fietsers. Een dynamisch vervoersalternatief voor werk en vrije tijd. De krachtige batterij is eenvoudig afneembaar en snel op te laden. Moeiteloos accelereren en vele kilometers geluidsloze trapondersteuning passen precies bij het sportieve design.

Gazelle scoorde met de Ultimate Excellent een Special Award. “De Ulimate Excellent is een mooi vormgegeven trendy hybridefiets die zich onderscheidt met een zeer mooi ontworpen frame. Samen met de hoogwaardige componenten waarmee deze lichtgewicht Gazelle is opgebouwd biedt deze fiets enorm veer fietsplezier en zal met zijn zeer gunstige prijs kwaliteitsverhouding zijn weg naar de liefhebber ongetwijfeld vinden,” aldus het juryrapport.

De Giant Techno RS1 was eveneens goed voor een Special Award. “Met deze Techno RS1 is Giant er bijzonder wel in geslaagd om in geheel eigens stijl een zeer fraaie stadsfiets te ontwerpen die tevens uitstekend is geschikt voor langere fietstochten. De Giant Techno RS1 fietst uiterst strak, is voorzien van uitstekende voorvering en schijfremmen en biedt het juiste rijcomfort dat geheel past bij het bijzonder fraaie en stijve frame waarmee deze fiets is uitgevoerd,”oordeelde de jury.